WebFormula

Уеб дизайн, Уеб разработка, Уеб маркетинг

Най-новите тенденции в дизайна: 5. Адаптивен дизайн

Адаптивният уеб дизайн  стана изключително популярен през последните години благодарение на покачването на потреблението на мобилен Интернет. Няма да е грешно да се каже, че адаптивният дизайн няма да поема в скоро време на никъде, тъй като той предоставя сравнително прост и евтин начин на бизнеса да изгради напълно функционален и адаптивен към мобилните устройства…

Най-новите тенденции в дизайна: 4. Материален дизайн: по-богатата алтернатива на плоския дизайн

Миналата година, Гугъл  стартира новия си езиков стил – материален дизайн. Той използва ефекти със сенки и концепциите за движение и дълбочина, за да се създаде дизайн, който да изглежда на потребителя по-реалистично.

Най-новите тенденции в дизайна: 3. Микро-взаимодействия

Микро-взаимодействията се случват навсякъде около нас:  от включване и изключване на алармата на мобилния ни телефон до харесването на снимката на котка във Фейсбук. Неща, които вършим без колебание. Твърде вероятно е да сте започнали деня си с някое микро- взаимодействие.  При изключването на алармата на мобилния, вие сте се занимавали с потребителския интерфейс за…

Най-новите тенденции в дизайна: 2. Анимации

Анимации се използват все повече и повече, за да се подобри изказа на даден сайт, да се направи използването му по-интерактивно и забавно. Въпреки това, не може просто да се вкарва анимация навсякъде. Обмислете внимателно дали тя ще доведе  до добавяне на уникалност и собствени щрихи към идентичността на сайта ви.

Най-новите тенденции в дизайна: 1. Разпространението на шаблони в интерфейсния дизайн

Един от страничните ефекти на адаптивния дизайн винаги се е изразявал в това много сайтове да изглеждат по подобен начин. Въпреки това, адаптивният дизайн не е единствената причина. Възходът на WordPress сайтовете и бумът на  пазара на теми също имат пръст в това.