WebFormula

Уеб дизайн, Уеб разработка, Уеб маркетинг

Често задавани въпроси

Защо ми е нужен уеб сайт?

Доводите в полза на изработката на уеб сайт за Вас или Вашата компания са много, като едни от най-важните са, че уеб сайта е финансово-ефективно средство, с което достигате до повече клиенти и партньори, които търсят точно Вашият продукт или услуга. Вашето уеб решение работи във Ваша полза 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Уеб сайт решенията, предлагани от екипа на WebFormula са с различна насоченост, според това каква е Вашата бизнес практика и нужда. Уеб сайт се разработва така, че да отразява адекватно Вас като компания, ценности и фирмена философия, да пресъздава офлайн практиката Ви в интернет пространството.

Колко струва изработката на уеб сайт?

Отговорът на този въпрос зависи от сложността на уеб решението, което желаете да бъде изработено, Вашите изисквания и ресурса, който следва да бъде вложен. Не предлагаме готови решения, чиято цена може да се цитира веднага, тъй като фирмената ни политика залага на това, че за да сте успешно представени онлайн, Вашият уеб сайт трябва да е уникален по отношение на уеб дизайн, визия и функционалност и отразява вашите конкурентни предимства пред клиентите Ви. За да се постигне адекватното Ви представяне, консултантите ни ще дискутират с Вас различни въпроси, които ще ни помогнат да вникнем във Вашата сфера на дейност, да формираме съвместно структура, визия и функционалност на Вашия уеб сайт и направим оценка на сумата за неговата изработка. Вижте тук различните предлагани от нас услуги, които ще се радваме да Ви предложим.

Колко време отнема изработката?

Търговският ни екип съвместно с Вас прави преценка на уеб сайта, от който се нуждаете, какъв ресурс е необходим за изработка, какъв е графика ни на производство към момента на запитването Ви. Поетият от WebFormula ангажимент за срок е важна отправна точка, на която стриктно държим, затова и се прави внимателна оценка, на база на която поемаме ангажимент пред Вас, който следваме в процеса на работа.

Какво е Web Page?

Web page (уеб страница) е документ, съдържащ програмен код и съдържание за разглеждане през уеб браузър. Най-често е написан чрез HTML. Един уеб сайт се състои от една или повече уеб страници.

Какво е HTML?

Абревиатурата произлиза от HyperText Markup Language. Това е език за маркиране, използван за създаването на хипертекстови документи, които да се използват в World Wide Web (световната мрежа). HTML много прилича на старомоден код за писане, където се„заобикаля” един параграф от текст с кодове и знаци, които определят как ще бъде оформен текста при появата му в световната мрежа.

След като се изработи уеб сайта нужна ли е поддръжка?

Зависи какво разбирате под поддръжка на уеб сайт. Най-често се има предвид редакцията на съдържанието на уеб сайта, като снимков материал и текстове. В повечето случаи клиентите на WebFormula сами редактират съдържанието на уеб сайта, посредством система за управление на съдържанието, за което не заплащат допълнителни такси, след изработката на уеб сайта. Единствените такси, които клиентите дължат след заплащане на уеб сайта, са тези за подновяване на домейн и хостинг абонамент, които най-често са за период от една година и таксата им е предварително уточнена пред клиента.

Как си избирам уеб дизайн?

Уеб дизайнът на Вашия уеб сайт се дискутира при формирането на цялостната стратегия за изработка на уеб сайта. Той е важна част, от която зависи Вашето онлайн представяне и отразяване на Вашата идентичност, поради което нямаме практика да предлагаме предварително изработени шаблони. Екипът ни от консултанти ще състави съвместно с Вас структура на различните екрани от Вашият уеб сайт, ще уточни цветова гама и корпоративна идентичност, която да отразява адекватно имиджа Ви и уеб сайта да е разпознаваем пред аудиторията Ви. Стандартно в предложенията ни за изработка представяме опция за изработка на няколко дизайн концепции, разработени от различни членове на дизайнерския ни екип, които да се различават една от друга, но всички те да отразяват Вашата идентичност. Въпрос на лично предпочитание е коя от предложените уеб дизайн концепции ще Ви допадне най-много, най-важното е че всички те ще бъдат уникални и ще олицетворяват ефективно Вашата компания.

Предлагате ли готов уеб сайт, който да закупя?

Изработваме уеб сайт решения по индивидуални проекти, не разчитаме на готови продукти, тъй като често те не отговарят на изискванията и нуждите на клиента. Готовите решения не пресъздават Вашата фирмена индивидуалност и идентичност, поради което не ги препоръчваме и предлагаме на нашите клиенти.

Какво е система за управление на съдържанието (CMS)?

Системата за управление на съдържанието Ви подпомага в поддържането на актуална информацията на Вашия уеб сайт. Административният панел позволява Вие, както и лица, които нямат специфични технически познания, лесно и удобно да променят съдържанието на даден уеб сайт. Когато приключим изработката на Вашият уеб сайт, на посочени от Вас лица, които ще са ангажирани с поддръжката на уеб сайта, ще бъде проведено обучение за работа с административния панел.

Какво е домейн?

Вашият домейн представлява име.com, .net, org или точка и друго окончание, което хората използват, за да достигнат до Вашия уеб сайт.
Когато избирате домейн имайте предвид, че колкото е по-кратък, подсказващ и лесен за запомняне, толкова по-добре за Вас. Естествено това е само съвет продиктуван от нашия опит в областта. Ако вече сте замислили името на Вашия домейн може да проверите дали е свободен, като се свържете с нашия екип!

Трябва ли ми домейн, за да имам уеб сайт?

Не, но е силно препоръчително. Домейнът е нужен, за да могат посетителите лесно и удобно да достъпват сайта Ви, също така без усилие да могат да го запаметят в случай на бъдещи посещения.

Какво е уеб хостинг?

Уеб хоста физически представлява сървър (или няколко сървъра), които осигуряват технически ресурсите и поддръжката, необходима за един или няколко уеб сайта. Уеб хостингът представлява предоставяне под наем на място и технически ресурси (примерно сървър за бази данни, компоненти и т.н.) върху уеб хостинг сървър, където различните потребители (физически лица / фирми) могат да разположат своите уеб сайтове и да развиват своята дейност. Уеб хостингът поема грижите, свързани с поддръжка и осигуряване на безпроблемна работа на уеб сайтовете.

Защо е нужно наемането на уеб хостинг, когато имам домейн?

Вие бихте могли да разположите домейна за Вашия сайт и на Ваш собствен сървър, вместо да наемате място на уеб хостинг, тогава ще е необходимо да поддържате ежедневно собствен уеб сървър, което е действително сложна дейност, изискваща сериозни технически познания и съществени инвестиции. Необходимо ще е да закупите техника и оборудване, което струва доста, да заплащате на специалисти за поддръжката, а не на последно място и ежедневно да се срещате с всевъзможни технически проблеми и необходимост от намиране на решение на възникналите нужди.
Ако не искате да отделите ресурсите за всичко това, което ще Ви струва доста и ще отнема от Вашето време, Вие можете да наемете необходимия Ви хостинг пакет за скромна месечна сума и да поставите акцента на Вашата ежедневна работа върху Вашия бизнес.

Защо да плащам за хостинг, когато има безплатен?

Естествено е този въпрос да възниква във Вас когато Ви предстои да установите Ваш собствен уеб сайт в интернет. Най-краткия отговор би бил, че на практика няма нищо безплатно.
При безплатния хостинг можете да очаквате следните ситуации които да внесат затруднения за Вашето онлайн начинание – недостатъчно дисково пространство, липса или наличие на органичени скриптове и поддръжка на бази данни, множество уеб сайтове на единствен сървър (които го забавят значително), липса на създаване на ежедневно резервно копие на Вашите данни. Наличие на нежелани рекламни банери по страниците Ви, лоша техническа поддръжка (ако въобще се предлага такава), невъзможност да използвате собствен домейн и др.

Трябва ли да рекламирам своя уеб сайт?

Ако марката или компанията Ви са популярни и известни на аудиторията, като например Coca-Cola или BMW, то тогава потребителите ще откриват Вашият уеб сайт без реклама. При известните марки се рекламират нови продукти или промоции. Ако търсите повече клиенти, опитвате се да наложите Вашата марка, то интернет рекламата е един добър инструмент, чрез който можете да достигнете до повече потребители и наложите по-бързо продуктите и услугите, които предлагате. Интернет пространството предлага много разнообразни форми за реклама, измежду които да избирате според наличния бюджет и поставените цели. Вижте повече за услугите свързани с интернет реклама, които WebFormula предлага, или се свържете с нас за повече информация.

Колко струва рекламата на уеб сайт?

Онлайн реклама можете да установите по много и различни начини. Банер рекламата например се остойностява според таксата на онлайн медията, в която сте решили да излъчите Вашето банер съобщение, като често отделно се таксува изработката на самият банер. С платената реклама в Google AdWords например самостоятелно определяте бюджета, за който да се визуализира рекламното Ви съобщение. Не знаете кой метод за реклама е подходящ за Вас? Потърсете ни и ще се радваме да Ви консултираме и съставим Вашата стратегия за успешна и добре таргетирана онлайн реклама.